logo

Pepparkaksmuffins med Six Spices

Foto: sos-design ® Germany

Till 24 st
450 g råsocker
6 medelstora ägg
340 g smör
3 dl grädde
Ca 450 g vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk bikarbonat
2 msk Six Spices (Herbaria)
½ tsk havssalt
Lite finhackad kanderad ingefära
Florsocker
Tillbehör: Muffinsbakform och ev. pappersformar

Förberedelsetid: 40 min / tillagningstid: 30 min
Ställ in ugnen på 180° och varmluft. Ställ pappersformarna i bakformen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret på låg värme och låt det svalna till rumstemperatur. Blanda smör och grädde och tillsätt till de vispade äggen. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, Six Spices, havssalt och ingefära noggrant. Tillsätt till äggblandningen och rör nu så lite som möjligt. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och låt den svalna. Lyft muffinsformarna ur bakformen och låt dem kallna på ett bakgaller. Pudra på florsocker och servera.

 

Date: december 11, 2012