logo

Favoritmarmelad med Lilla Lena

Fruktig favoritmarmelad med Lilla Lena
Recept av Hans Gerlach

(Förberedelsetid: 20 min / dragningstid 3 tim / tillagningstid 4 min)

Till 1,2 liter
1 kg blandade bär (färska eller djupfrysta)
500 g syltsocker
4 msk Lilla Lena (Herbaria)
2 msk citronsaft

Mixa bären till puré med en stavmixer. Om du vill ha fruktbitar i marmeladen använd stora bär, som t.ex. jordgubbar eller stora björnbär och dela dem i små bitar (låt inte bitarna bli för stora, sådana avger fukt i den färdiga marmeladen och den håller sig då inte så länge). Blanda bitarna av frukt med syltsocker i en stor kastrull och låt dra i 3 timmar. Fortsätt därefter omedelbart med kokningen.
Häll alla ingredienser i en stor gryta och låt koka upp under omrörning. Koka enligt anvisningarna på sockerpaketet, hela tiden under omrörning. Tiden kan variera något beroende på vilket socker du använder. Ta marmelad på baksidan av skeden och låt marmeladen droppa av. Om den sista droppen blir hängande på skeden kommer den färdiga marmeladen att bli fast.
Ta kastrullen från värmen. Skölj glasburkarna i hett vatten, fyll dem snabbt med marmelad och försegla omedelbart med skruvlock.

Date: maj 03, 2016